Jestem użytkownikiem bezpłatnego planu i wszystkie moje utwory zniknęły

Pytanie

  • Jestem użytkownikiem planu darmowego i wszystkie moje utwory zniknęły.
  • Utwory, nad którymi wcześniej pracowałem(-am), nie są widoczne.
  • Nigdy się nie wylogowałem(-am), sesja była otwarta, a mimo to moje pliki zniknęły.

Odpowiedź

Zależy nam na tym, żeby użytkownicy planu darmowego mieli wygodne doświadczenie, ale musimy też efektywnie zarządzać zasobami. Dlatego przechowujemy pliki przez 2 miesiące od daty ostatniego logowania, zgodnie z informacjami na stronie z cennikiem.

Pozostawienie otwartej sesji to nie to samo co logowanie — dwumiesięczny okres liczy się od ostatniego faktycznego zalogowania, nawet jeśli regularnie otwierasz Moises bez ponownego logowania.

Zachęcamy użytkowników planu darmowego do logowania się co najmniej raz na dwa miesiące lub do przejścia na płatny plan, żeby mieć pewność, że pliki są bezpieczne i zawsze dostępne. Jeśli przez ponad 2 miesiące nie zalogujesz się na konto, Twoje pliki zostaną automatycznie usunięte. Ta zasada pomaga nam efektywnie zarządzać zasobami, przy jednoczesnym zapewnieniu wartościowej usługi dla użytkowników.

Powiązane z

Zaktualizowano

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 218 z 261

Masz więcej pytań? Wyślij zgłoszenie